Vážení zákazníci, zveme vás na Liberecké motojaro: Slavnostní otevření největšího motocentra na Liberecku - K2 moto Liberec. Přijeďte to s námi oslavit v sobotu 27. dubna. Chci vědět víc.

Jak se obléct na motorku v zimě?

Jak se obléct na motorku v zimě?

A je to tady. Poslední měsíce, kdy se můžeme ještě pořádně svézt a nepřimrznout k motorce jsou tu. Jak se ale správně obléct na motorku, když venku prší, teplota se pohybuje kolem 10° a my si to chceme ještě pořádně užít? Kolik vrstev a jakou bundu či kalhoty si vybrat?

Základem je spodní vrstva

Spodní vrstvu moto oblečení by mělo tvořit kvalitní funkční prádlo, které nás ochrání před zimou, profouknutím a udrží naši tělesnou teplotu tak, abychom vůbec někam dojeli. Dnes toho máme na výběr poměrně dost a tak je z čeho vybírat. Mně se osvědčily anglické značky moto oblečení RST a OXFORD, kde si vyberu jak termo kalhoty, tak i trička. Pokud nemáte v plánu kupovat speciální zimní moto boty, v základní výbavě by vám neměly chybět ani kvalitní termo ponožky, díky kterým nebudete mít omrzliny a při řazení neztratíte cit v nohou.

Ach ta hlava děravá

Spíš než děravou hlavu, vezměte s sebou určitě kuklu na motorku. Nejlépe takovou, která vám zakryje ústa i nos. Když je venku už pořádná zima, beru si teplejší kuklu, např. Oxfod Balacava Coolmax. To je kukla, která splňuje skvěle termoregulační funkci, takže ji nosím i v létě. Ale stejně tak mi poslouží Oxford kukla Deluxe, která má uzpůsobený otvor pro nos a ústa tak, aby v ní nevznikala vlhkost. Pak se vám nestane, že místo vousů budete mít kus ledu.

Kukla na motorku

Místo kůže textil a nepromok

Přichází čas, kdy je prostě potřeba odložit kevlarové džíny a koženou bundu stranou a přejít na textilní moto oblečení. U textilních bund je výhoda, že většinou mají zimní vložku, kterou si v létě sundám a v zimě opět připevním. A když venku prší, nejlepším pomocníkem proti dešti mi jsou nepromokavé kalhoty a bunda.

Nepromok na motorku

Jelikož je venku už brzy tma, je lepší vybrat reflexní oblečení, které zvýší moji i vaši bezpečnost. Letos jsem sáhl po nepromoku od Oxfordu. Neškrábe, nešustí a ještě je za super peníz. Dalším doplňkem, který vozím sebou, jsou nepromokavé návleky na boty Oxford, které když prostě prší, že i vy si říkáte, co děláte na motorce, tak jste rád, že je sebou máte. Nepropustí ani kapku a udrží mi nohy v suchu.

Letní rukavice vyměňte za zimní

Zimní rukavice na motorku by neměly být prodyšné a musím v nich mít dost místa, aby se mi ruce správně prokrvovaly. Pokud vám však nebudou stačit ani ty, lze si vybrat i vyhřívané rukavice, které zapojíte do motorky a budiž teplo. Mnou vyzkoušené jsou vyhřívané rukavice jsou od RST. Existují i bezdrátové rukavice, které fungují pouze na baterii a vydrží poměrně dlouho – až 270 minut. Celkem slušná dávka.

Když už je řeč o vyhřívaných věcech, musím vzpomenout i mnou oblíbené vyhřívané rukojeti. Jsou vhodné zejména pro ty, kteří si neodpustí jízdu ani v době, kdy teploměr ukazuje mínusy a ani mého psa to nevyžene ven. Cena za rukojeti se pohybuje od pár stovek až do několik tisíců, vždy záleží na značce a modelu. Montáž zvládne opravdu každý a teplotu si jednoduše ovládáte přímo ovládačem na řídítkách. Kdo má rád teplo, jistě ocení.



Témata:  

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!


Napsat komentář





2x multibrand showroom

9 značek motocyklů, servis, oblečení, doplňky i náhradní díly, to vše v Praze a Liberci

Více než 30 let zkušeností

Za řídítky motorek, v servisu i prodeji moto vybavení

Nadstandardní služby

Registrace motorky, předváděcí jízdy zdarma, výměna zboží a další.

Okamžitá výměna zboží

Něco nesedí? To se stává. Zboží vám rádi a ihned vyměníme.

Doprava zdarma

S PPL Parcel Smart máš dopravu na každou objednávku ZDARMA.

Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Honda Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - K2moto Liberec Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Kawasaki Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Piaggio Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Horwin Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna oblečení a doplňků Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Servis Praha Vrbovka Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Servis Liberec Navštivte jednu z našich 4 prodejen