Vážení zákazníci,

na Velký pátek (29.3.) i Velikonoční pondělí (1.4.) budou obě naše motocentra v Praze i Liberci uzavřená. Budeme se na vás těšit opět v úterý 2. dubna.

Jak na korozi motorky s ACF-50

Jak na korozi motorky s ACF-50

O motorku je potřeba pečovat neustále, aby se na ní dobře jezdilo, aby byla čistá a prostě, aby vše klapalo tak, jak má. ACF-50 slibuje zázraky - zbaví vás koroze, ochrání před nově vznikající a navíc barvy na motorce zanechá jako nové. Jak teda na korozi na motorce a jak vám v tomhle pomůže ACF-50? A co to vlastně je? 

Profesionální emulze vyvinutá pro letectví

ACF-50 je profesionální aktivní ochranný a pečující prostředek pro vaši motorku. Původně ho navrhli pro letecký průmysl, na ochranu letadel před již vzniklou a nově vznikající korozi. Jenže poté přišel někdo s nápadem, že by se skvělě hodil i pro motorkářské odvětví a díky tomu jsme ho mohli vyzkoušet i my. Jasně, takových prostředků tu už bylo - i to jsme si říkali, dokud jsme však ACF-50 neotestovali na vlastní (moto) kůži. Přece jen, když už to používají na letadlech, musí to přece fungovat!

Koroze na motorce? Pro ACF-50 žádný problém!

Ti z vás, co korozi zažili, určitě ví, že proces oxidace kovových povrchů není sranda a může vám nadělat pořádnou škodu. I když se o motorku sebevíc staráte, jsou místa, do kterých se jen tak nedostanete a jsou prostředky, které vám od koroze prostě nepomůžou. My ACF-50 vyzkoušeli a nejenže jsme se zbavili koroze, která na motorce byla, ale navíc už máme jistotu, že nám ochrání části motorky i před nově vznikající korozí. 

Antikorozní prostředek ACF-50 chemicky neutralizuje účinky soli, bahna a navíc aktivně chrání všechny nastříkané části motorky po dobu 12ti měsíců. Jedná se o perfektní emulzi, která vytěsní vlhkost ze spojů a pórů, čímž zamezí oxidaci. Dostane se i tam, kam žádný jiný prostředek. ACF-50 nepůsobí pouze na kovové, ale i plastové části motorky a elektrické kontakty. Je perfektní při zazimování motorky, ale i během jarních vyjíždek, kdy to ještě úplně není ono, všude je sůl a mokro, ale vám se nechce čekat na začátek nové sezóny. Korozi, kterou na motorce už máte, ACF-50 vytáhne na povrch a odtud jí jednoduše odstráníte, třeba speciální gumou přímo od ACF-50, která funguje jako zmizík. Emulze je opravdu velmi mastná, takže je potřeba jí pořádně rozetřít do ztracena, nejlépe švédskou uteřkou.

       

Pokud jezdíte v opravdu těžkém, bahnitém prostředí vyzkoušejte antikorozní prostředek na motorku Corrosion block, který je navržen speciálně do extrémnních podmínek. Funguje na stejném principu jako ACF-50, je to pouze jeho hutnější průmyslová varianta. 

Motorka jako nová

Co jsme ale vůbec nečekali, že tato novinka od ACF-50 nás překvapí ještě s vzhledem, který na motorce zanechá. Barvy motorky vytáhla, povrch byl krásně naleštěný a motorka vypadala jako nová. Nejen kovové, ale i plastové části a spoje vypadaly opravdu perfektně. Tuhle anitkorozní emulzi stačí použít jednou ročně a co je nejlepší - další nečistoty, které nasbíráte po ošetření emulzi, lze snadno umýt vodou. Jedna lahvička ACF-50 a dokážete zázraky!

Jak správně aplikovat ACF-50 a čemu se vyhnout?

Antikorozní prostředek na motorku ACF-50 je potřeba nejdřív zahřát. Nejlépe 20 minut ve vodní lázní. ACF-50 vždy nanášejte na čistý a suchý povrch bez vosku. Emulzi důkladně protřepejte a nastříkejte na části motorky, které chcete ošetřit. Přebytečnou emulzi vmasírujte nebo odstraňte. Na nepřístupných místech nechejte působit a neroztírejte.

Na místa, která už koroze zasáhla, nastříkejte zahřátou emulzi ACF-50 a nechejte působit alespoň 24hod. Poté korozi odstraňte speciální houbou ACF-50. 

Pro maximální účinnost doporučuje výrobce užívat prostředek 2x ročně. Nejlépe před zazimováním, nebo po delší době stání motorky. ACF-50 rozhodně nepoužívejte na brzdy, pneumatiky, kůži, povrchy ošetřené voskem (nejdříve vosk odstraňte) a sklo.

Video: Antikorozní prostředek ACF-50 při korozi výfuku



Témata:  

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!


Napsat komentář





2x multibrand showroom

9 značek motocyklů, servis, oblečení, doplňky i náhradní díly, to vše v Praze a Liberci

Více než 30 let zkušeností

Za řídítky motorek, v servisu i prodeji moto vybavení

Nadstandardní služby

Registrace motorky, předváděcí jízdy zdarma, výměna zboží a další.

Okamžitá výměna zboží

Něco nesedí? To se stává. Zboží vám rádi a ihned vyměníme.

Doprava zdarma

Nakup nad 2 000 Kč a dopravu zaplatíme my. Neplatí pro nákup motocyklů a skútrů.

Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Honda Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Kawasaki Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Piaggio Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Horwin Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna oblečení a doplňků Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Vrbovka Servis Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - K2moto Liberec Navštivte jednu z našich 4 prodejen