Vážení zákazníci, zveme vás na Liberecké motojaro: Slavnostní otevření největšího motocentra na Liberecku - K2 moto Liberec. Přijeďte to s námi oslavit v sobotu 27. dubna. Chci vědět víc.

Airbagy In&motion v otázkách a odpovědích

Airbagy In&motion v otázkách a odpovědích

Zakoupili jste si airbag s elektronickou řídící jednotkou in&box. Především gratulujeme k nákupu, a přejeme, abyste nikdy nebyli v situaci, kdy je potřeba airbag opravdu využít. 

V tomto článku chceme poskytnout rady a návody k airbagu a airbagové jednotce in&motion. Pokud chcete vědět obecné informace, doporučujeme článek Jak fungují airbagové vesty a bundy In&Motion na našem webu.  

Zakoupil jsem airbagovou bundu/vestu, co dál? 

Pokud jste zakoupili airbagovou vestu vybavenou systémem In&Motion, je potřeba aktivovat řídící jednotku zvanou In&Box. Aktivaci provedete na webu výrobce: 

https://www.inemotion.com/myinemotion/en/moto-membership

Aktivaci můžete provést trvalou tedy zakoupení řídící jednotky, nebo formou pronájmu. Výhodou pronájmu je, že získáváte plnou podporu a neomezenou záruku. Pronájem je měsíční, airbag můžete aktivovat pouze na měsíce, kdy je motorkářská sezóna a neplatíte zbytečně v zimních měsících. Cena pronájmu je 12€ měsíčně, což je levnější, než leckteré připojištění. 

Návod na aktivaci naleznete na přiloženém letáčku, s aktivací airbagu vám rádi pomůžeme, napište nám, nebo zavolejte na naši zákaznickou linku.

První jízda s airbagem

Po zakoupení a prvním zapnutí vás airbag chrání 48 dní zdarma - z obchodu tedy můžete odjet už s plnou ochranou a máte 2 dny na aktivaci řídící jednotky. 

Před jízdou je nutné řídící jednotku vložit do vybrání v airbagu tak, aby jednotka plně zapadla do vybrání. Správné vložení poznáte podle toho, že šipka na airbagu je v jedné rovině se šipkou se zámečkem na řídící jednotce. 

Po správném vložení řídící jednotky zapnete tlačítkem. Pokud svítí levá horní dioda zeleným světlem, je jednotka zapnutá a bombička aktivní. 

Pokud dvě horní diody blikají červeně, airbag není aktivní. Zkuste zkontrolovat, zda je jednotka správně zasunutá v lůžku airbagu, případně zda je připojena bombička s plynem. Pokud je vše v pořádku a airbag stále bliká, je nutné zkontrolovat předplatné In&Box, nebo zkusit připojit jednotku k aplikaci. 

Pokud i nadále problém přetrvává, kontaktujte technickou podporu. 

Volba režimu airbagu

Aby airbag správně fungoval a plně vás chránil, je potřeba nastavit správný režim. 

Airbag In&Motion má 3 režimy jízdy: 

  • Okruh
  • Silnice
  • Off road

Tyto režimy se liší způsobem detekce pádu a je potřeba, aby byl před jízdou správně zvolený. Každý režim jízdy má jiný typický průběh nehody a jiné charakteristiky jízdy. Základní režim airbagu je silnice. Pokud chcete využívat jiné režimy, je potřeba rozšířit vaše předplatné a režimy aktivovat. 

Po aktivaci nezapomeňte aktualizovat svou řídící jednotku. 

Nově zvolený režim se zobrazí v aplikaci a je možné ho zvolit před další jízdou. 

Aktivoval se mi airbag, co dělat

Pokud došlo k nehodě a airbag se aktivoval, zůstane airbag nafouknutý. Je to z důvodu bezpečnosti i kontroly celistvosti airbagu. Pokud nedošlo k těžké nehodě s následky na zdraví, především dbejte na svou bezpečnost s ohledem na okolní dopravní situaci. Bundu nesvlékejte na komunikaci, odejděte do bezpečí a ujistěte se, že nejste v ohrožení druhotnou dopravní nehodou.

Teprve když víte, že příčiny nehody pominuly, jste v bezpečí, vyjměte bombičku z lůžka airbagu. Tím dojde k uvolnění a splasknutí airbagu.  

Znovu použití airbagu

Airbagy In&Motion jsou navrženy tak, aby byly znovu použitelné bez nutnosti navštívit servis. Tato možnost se hodí zvláště při cestování, kdy lehčí nehoda neohrozí vaši další cestu. Pokud máte náhradní náplň, můžete ji vyměnit a pokračovat v cestě plně chránění. 

Návod na opětovnou aktivaci naleznete na webu výrobce.  

Před naplněním se ujistěte, že airbag není mechanicky poškozen a jeho součásti nejsou viditelně poškozené či deformované. 

Pro naplnění používejte pouze originální bombičky zakoupené v autorizovaném obchodě. 

Bombičku nejdřív našroubujte k airbagové vestě a teprve když je na místě zapojte konektor řídící elektroniky.

 

Pokud máte jakékoli dotazy, kontaktujte naši zákaznickou linku, nebo pište na náš kontaktní e-mail. 



Témata:  

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!


Komentáře

12. 02. 2024 09:26 Šimon Macalík

Dobrý den, můžu se zeptat jestli máte zkušenosti i s tím Airbagem na lyže od rossignolu od in&motion?
Odpovědět

14. 02. 2024 20:46 K2Moto.cz

Dobrý den, máme zkušenosti pouze s motocyklovými airbagy.
Odpovědět


Napsat komentář





2x multibrand showroom

9 značek motocyklů, servis, oblečení, doplňky i náhradní díly, to vše v Praze a Liberci

Více než 30 let zkušeností

Za řídítky motorek, v servisu i prodeji moto vybavení

Nadstandardní služby

Registrace motorky, předváděcí jízdy zdarma, výměna zboží a další.

Okamžitá výměna zboží

Něco nesedí? To se stává. Zboží vám rádi a ihned vyměníme.

Doprava zdarma

S PPL Parcel Smart máš dopravu na každou objednávku ZDARMA.

Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Honda Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - K2moto Liberec Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Kawasaki Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Piaggio Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Horwin Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna oblečení a doplňků Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Servis Praha Vrbovka Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Servis Liberec Navštivte jednu z našich 4 prodejen