Vážení zákazníci,

na Velký pátek (29.3.) i Velikonoční pondělí (1.4.) budou obě naše motocentra v Praze i Liberci uzavřená. Budeme se na vás těšit opět v úterý 2. dubna.

Moto zámky ABUS a jejich stupeň zabezpečení

Moto zámky ABUS a jejich stupeň zabezpečení

Bezpečnostní zámky ABUS jsou vybaveny stupni zabezpečení, které vám pomůžou při výběru toho správného zámku na vaši motorku, čtyřkolku či skůtr. 

STANDARDNÍ ZABEZPEČENÍ

Stupnice od 1 – 4

Zámky s bezpečnostním stupněm mezi 1-4 poskytují základní ochranu proti krádeži a nejlépe se hodí pro oblasti s nízkým rizikem. Tyto zámky jsou často určeny pro použití na dětská kola, jako možnost dodatečného blokování (např. na zamčení přilby na kolo) nebo jako zámek pro zabezpečení elektroniky. Skvěle se hodí jako ochrana před tzv. náhodnými zloději. Do této kategorie patří také speciální zámky, například zámky na lyže nebo pro zabezpečení přileb.

EXTRA ZABEZPEČENÍ

Stupnice od 5 – 9

Zámky s úrovní zabezpečení mezi 5–9 poskytují další úroveň bezpečí a jsou nejvhodnější pro oblasti se středním až nízkým rizikem krádeže a pro použití na zabezpečení jízdních kol, skútrů a motorek. Tyto zámky jsou také doporučeny pro dodatečnou možnost blokování v oblastech se zvýšeným rizikem krádeže (velká města, veřejná prostranství). Do této kategorie patří především zámky pro zabezpečení jízdních kol a zámky na motorky z řady Steel-O-Flex a některé lanové zámky. 

MAXIMÁLNÍ ZABEZPEČENÍ

Stupnice od 10 – 20

Maximální stupeň zabezpečení u motocyklů je rozšířen až do stupně 20. Tyto moto zámky jsou vhodné jako maximální ochrana pro luxusní motockly a motocykly zamčené ve volném prostranství nebo v místech se zvýšeným rizikem krádeže (městské zástavby atp.) S tímto stupněm ochrany se nejčastěji objevují zámky na kotoučovou brzdu a některé řetězové zámky na motorku.



Témata:  

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!


Napsat komentář





2x multibrand showroom

9 značek motocyklů, servis, oblečení, doplňky i náhradní díly, to vše v Praze a Liberci

Více než 30 let zkušeností

Za řídítky motorek, v servisu i prodeji moto vybavení

Nadstandardní služby

Registrace motorky, předváděcí jízdy zdarma, výměna zboží a další.

Okamžitá výměna zboží

Něco nesedí? To se stává. Zboží vám rádi a ihned vyměníme.

Doprava zdarma

Nakup nad 2 000 Kč a dopravu zaplatíme my. Neplatí pro nákup motocyklů a skútrů.

Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Honda Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Kawasaki Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Piaggio Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna Horwin Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Prodejna oblečení a doplňků Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - Vrbovka Servis Z našich 4 prodejen máte nejblíže prodejnu km od Vás - K2moto Liberec Navštivte jednu z našich 4 prodejen